Asiantuntijat | Apua sisäilmaongelmiin

MARIA NORDIN

Arkkitehdista rakennusterveyden asiantuntijaksi

Lukion jälkeen minulla oli kaksi vaihtoehtoa: halusin lääkäriksi tai arkkitehdiksi. Päätin hakea Teknilliseen korkeakouluun ja pääsin ensimmäisellä yrittämällä arkkitehtilinjalle. Opiskeluaikana erikoistuin arkkitehtuurin historiaan, filosofiaan sekä kiinnostuin luonnonmukaisista rakennusmateriaaleista ja ekologisesta arkkitehtuurista. Myöhemmin olen opiskellut lisäksi rakennusterveysasiantuntijan opintoja. 

Olen tehnyt viisi vuotta asiantuntijatyötä. Minulla on ollut asiakkaina virastoja, yrityksiä sekä yksittäisiä ihmisiä.

Sisäilman laadun parantaminen ja terveyden edistäminen ovat minulle intohimo. Työssäni yhdistyvät kaikki kiinnostuksen kohteeni ja huomaan, kuinka kaikki opiskelemani asiat tukevat monipuolisesti ammattitaitoani.

Nyt olen päättänyt rakentaa palvelun, jonka avulla voin auttaa useampia ihmisiä, myös niitä, jotka eivät asu pääkaupunkiseudulla.

Haluan antaa jokaiselle suomalaiselle avaimet sisäilmaongelmien selvittämiseen ja tietoa terveyttä edistävästä rakentamisesta.

JUSSI TIMONEN

Terveellinen rakentaminen on sydämen asia

Olen toiminut 90-luvulta asti rakennusalalla. Olen työskennellyt rakennusalan eri toimialoilla, joten tietoa rakentamisesta on karttunut laaja-alaisesti. Oman perheeni sairastuttua homekouluissa olen pitkäjänteisesti kehittänyt ratkaisuja sisäilmasta sairastuneille ja terveyttään vaaliville.

Olen rakennusterveysasiantuntija sekä asbesti- ja haitta-aine asiantuntija, mutta oman oireilun ja sairastumisen kautta olen saanut arvokasta tietoa, jota ei kouluissa opeteta. Olen monikemikaaliyliherkistynyt sekä sähköyliherkistynyt, joten autan mielelläni ratkomaan myös näitä ongelmia.

Työni painopiste on siirtynyt sisäilmaongelmien tutkimisesta ratkaisujen kehittämiseen. Olenkin mukana monissa innovaatiohankkeissa, joissa kehitellään tuotteita, materiaaleja ja tutkimustapoja.

Olen työskennellyt suurissa sairaalakohteissa, mutta minulta voi kysyä myös pienistä asioista, joilla voi olla suuri merkitys sisäilmasta sairastuneen elämässä.

Tietoa ja ratkaisuja

Epäiletkö hometta, mutta et tiedä kuinka lähteä asiaa selvittämään?

Home- ja kosteusvaurioiden tutkimiseen tarjotaan monenlaisia palveluita ja usein myös vastuukysymyset ovat epäselviä. Kuuluuko tutkiminen taloyhtiölle vai omistajalle? Entä miten työpaikan sisäilmaongelmaa voidaan lähteä selvittämään?

Haluamme antaa vastaukset muun muassa näihin kysymyksiin:

  • Kenen vastuulla tutkiminen on?
  • Mitä tutkimuksia kannattaa tilata?
  • Miten irtamiston voi puhdistaa?
  • Miten ja miksi uusi koti kannattaa tutkia?
  • Voiko hometalon myydä?
  • Onko sisäilmaongelmaisen kohteen korjaaminen talouden tai terveyden kannalta järkevää?

Uskomme, että ammattitaidostamme on hyötyä monille.

Tervetuloa tekemään hyviä päätöksiä!